im | engineering

im | engineering is ontstaan in 1996 als nieuw onderdeel van de Intermedia Group, destijds onder de naam Intermedia Engineering. De oorsprong ligt in de internationale markt voor leerbewerkingsmachines, een veelzijdige industrie met complexe en gevarieerde machineparken.  Gebaseerd op jaren ervaring in de leerlooierij industrie, besloot het bedrijf zijn kennis naast de leerlooierij ook toe te passen in andere industrieën, om op die manier de marktpositie nationaal maar ook  internationaal te verstevigen. In 2009 werd een automatiseringsafdeling opgestart, om daarmee innovatief en kwalitatief de beste te blijven in een steeds veranderende omgeving.

Vandaag de dag is im | engineering een gerespecteerd engineering bedrijf met een wereldwijde klantenbasis en een uitmuntende reputatie. Wij zijn gespecialiseerd in wereldwijde installatie van machines en gehele productie lijnen, de-montages en (internationale) machine verhuizingen, reviseren en modificeren , gedegen onderhoud, industriëele automatisering en snelle reparaties.

Samen met im | tanning en im | machining heeft im | engineering een uitgebreide expertise en betrouwbare leveranciers van machines en machine onderdelen. Dit alles heeft een continue verbetering van service tot gevolg. In 2014 hebben wij, met de komst van onze directeur Kees Houtepen, de activiteiten nog verder uitgebreid met project engineering. Wij zijn de partner die met u meedenkt, van het kleinste technisch detail tot en met de (pre-)engineering van machines en productie lijnen of zelfs het ontwerp van complete looierijen. Vanzelfsprekend kunnen wij zorgen voor het turn-key opleveren van uw projecten!

 

im engineering werkplaats

im | driven

im | engineering streeft ernaar de beste oplossing te vinden voor alle technische problemen op het gebied van mechanica, hydraulica, transport en industriële automatisering, van de kleinste storing, tot de verhuizing van complete productielijnen. De beste oplossing wordt bereikt door de implementatie van de hoogste mate van expertise, toewijding, transparantie en flexibiliteit en gemeten op basis van de mate waarin de geleverde services de verwachtingen van de klant overtreffen. Al onze activiteiten zijn gebaseerd op de extensieve ervaring en expertise van de technici van im | engineering en het gebruik  van alleen de beste materialen die het budget van de klant toelaten en de beste gereedschappen op de markt. Op die manier zijn wij in staat  om snel, efficiënt en effectief de problemen van de klant duurzaam en grondig op te lossen. Wij denken met u mee over mogelijkheden om uw productie zo efficient mogelijk te laten verlopen. Dit alles op de simpele basis:

  "Our drive is your machine"

Namens het complete team van im | engineering

Kees Houtepen, Director Engineering & Projects